2022 için Bitcoin ve Ethereum Fiyat Tahminleri

 
2022 için Bitcoin ve Ethereum Fiyat Tahminleri

Geçtiğimiz yıl kriptoasset piyasası için harika bir yıl daha yaşandı, bitcoin (BTC) yıllık bazda neredeyse iki katına çıktı ve toplam kripto piyasa değeri 750 milyar ABD dolarından neredeyse 3 milyar ABD dolarına yükseldi.

Bitcoin adına, bu yılki fiyat artışları, El Salvador'un kripto para biriminin yasal ihalesini yapan ilk ülke olması ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bilançosuna bitcoin ekleyen en büyük şirket olması gibi büyük gelişmelerden kaynaklandı.

Benzer şekilde, ethereum (ETH) bu yıl da büyük yükseliş gelişmeleri gördü ve EIP-1559 yükseltmesinin uygulanmasıyla birlikte, ilk kez en önemli olanı olan arz azaltıcı bir token yakma mekanizması ortaya çıktı.

Ve 2021 harika bir yıl olsa da, bazı analistlere göre 2022 kripto pazarı için daha da iyi olabilir diyerekten konuştu. Ancak, her zamanki gibi, görüşler sürekli değişir.

2022 için ne bekleneceği hakkında bir fikir vermek için, 2022'de BTC ve ETH için fiyat tahminlerini duymak için bir dizi kripto endüstrisi oyuncusuna ulaştık.

(Bu yazının yazıldığı sırada, BTC 56.250 ABD Doları civarında işlem görüyor ve bir ayda %11 düşüş göstererek son 12 aydaki kazançlarını %193'ün altına düşürüyor. ETH, 4,500 ABD Doları civarında dalgalanıyor ve bir ayda neredeyse %2 düşüş gösteriyor. Bir yılda% 656 arttı.)

2022 için Bitcoin fiyat tahminleri


Kaynak: CoinGecko

Geçtiğimiz yıl hiçbir şekilde bitcoin sahipleri için pürüzsüz bir seyir olmamasına rağmen, yıl boyunca hem keskin mitingler hem de derin düzeltmeler görülürken, tüm yorumcular gelecek yıl için fiyatı konusunda iyimserdi.

Norveçli Bitcoin madencisi Kryptovault CEO'su Kjetil Hove Pettersen, ”Tahminim değişken olmaya devam edecek, ancak uzun vadeli eğilim yukarı doğru işaret edecek ve yıllık ortalama toplam piyasa değeri açısından iki katından fazla olacak" dedi.:

“Kısa vadede keskin bir artış bekliyorum, 2022'te 140k USD veya daha yüksek seviyelerini görebiliriz.”

Bununla birlikte Pettersen, fiyatın nereye gidebileceğini “herhangi bir doğrulukla tahmin etmenin imkansız” olduğunu ve dış faktörler devreye girdiğinde teknik analizin mutlaka işe yaramayacağını da vurguladı.

Bitcoin madencisi, ”[...] oyunda geleneksel [teknik analiz] veya tarihsel karşılaştırmaların uygulanmasını zorlaştıran pek çok faktör ve dış etki var" dedi.

Bu arada, Bitcoin madencisi Cleanspark'ın Dijital Para Birimi Bölümünün Kıdemli Başkan Yardımcısı Bernardo Schucman da gelecek yıl bir numaralı kripto para birimi konusunda iyimserdi.

Schucman, ”ABD'de 2021'te kurulan çok sayıda Bitcoin madenciliği şirketine dayanarak 2022'in sonunda BTC başına 250K USD'ye inanıyorum" dedi.

Bu yeni madencilerin yalnızca Bitcoin ağının karma oranını veya hesaplama gücünü artırmakla kalmayıp, aynı zamanda “varlığın güçlü sahipleri" olduklarını da sözlerine ekledi.”

Schucman, ”BTC fiyat artışını en üst düzeye çıkarmak için son fakat çok önemli olan kilit faktör, Twitter gibi sosyal medyada uygulanan BTC cüzdanlarının kullanımının daha fazla benimsenmesi olacak“ dedi ve Bitcoin'in Lightning Ağının "BTC'nin kitlesel benimsenmesi için büyük bir itici güç" sunacağını belirtti.”

Gelecek yıl konuştuğumuz uzmanlar arasında en çok yükseliş, İsviçre merkezli bitcoin komisyoncusu Relai'nin CEO'su Julian Liniger'di ve BTC'nin benimsenmesinin 2022'de yepyeni bir seviyeye taşındığını görmek üzere olabileceğimizi söyledi.

Liniger, ”Bireyler, şirketler ve şimdi ülkeler bile bitcoin'i gittikçe daha fazla benimsemeye başlıyor ve fiat para birimlerinin enflasyonu artıyor" dedi Cryptonews.com . Bitcoin'deki günlük fiyat dalgalanmalarının “yüz binlerce kişiden on binlerce kişiye gittiğini ve yüz binlerce kişiye ulaşacağını" ekledi. 2022'de ABD Doları.”

Ve eğer Relai'a CEO'su haklıysa, gelecek yıl bir numaralı kripto para birimi için son derece yükseliş eğilimi gösteriyor:

Liniger, ”2022'in bitcoin'in 500K USD'ye ulaştığı yıl olacağını düşünüyorum" dedi.

Diğerleri de gelecek yıl konusunda iyimserdi, ancak Relaı ceo'sunun son derece yükseliş çağrısından daha azdı.

Popüler bağımsız bitcoin zinciri ve teknik analisti Matthew Hyland'ın Kasım ayı başlarında öngördüğü gibi, bitcoin Ocak 2022'de en kısa sürede 250.000 ABD dolarına ulaşabilir, ancak bu, kripto para biriminin şu anda bulunduğu yerden büyük ve hızlı bir artış gerektirecektir.

Hyland, mevcut piyasa döngüsünde 2017'de gördüğümüz gibi henüz öfori görmediğimizi söyleyerek yüksek fiyat hedefini haklı çıkardı ve bunun “bir balonun son bölümünde görülmesi gerektiğini açıkladı.”

Hyland, piyasanın Kasım ayı sonlarında düşüşü düzeltmeye başlamasından hemen önce Twitter'da ”Bitcoin 100.000 ABD Dolarını kırdığında öforinin başlayacağını tahmin ediyorum" dedi.

Son olarak, forex ve kripto ticaret platformunda kripto analisti Simon Peters , kesin bir fiyat hedefi sağlamadı, ancak bitcoin fiyatının genellikle her dört yılda bir yarıya düşen blok ödülü etrafında döndüğünü söyledi.

“2013, 2017'de bir boğa piyasası gördük ve şimdi 2021'de görüyoruz. Bununla birlikte, 2013 ve 2017 boğa piyasalarının sonlarına doğru parabolik fiyat artışları gördüğümüz yerde, bu yıl henüz görmedik, bu da nihai zirveye ulaşmadan önce daha fazla fiyat artışı olabileceğini gösteriyor "dedi.

2022 için Ethereum fiyat tahminleri


Kaynak: CoinGecko

Bitcoin gibi ethereum da 2021'de yükselişteki adil payını gördü.

Bununla birlikte, en değerli ikinci kriptoasset'in bitcoin'den daha değişken olduğu biliniyor ve konuştuğumuz bazı analistlere göre tahmin edilmesi de daha zor. Bu nedenle, daha az yorumcu eth'de kesin fiyat hedefleri vermeye istekliydi.

Kryptovault'dan Kjetil Hove Pettersen, ethereum'un fiyatının 2022'de nereye gittiğini ”spekülasyon yapmaya cesaret edemiyorum“ dedi ve bunun "bitcoin'den bile daha değişken" olacağını vurguladı.”

Kryptovault'un CEO'su, “Bitcoin'den daha iyi performans göstermesi mümkündür, ancak her altcoin'de olduğu gibi bununla da ilgili çok daha fazla risk var” dedi.

Benzer bir notta, Etoro'nun kripto analisti Simon Peters, eth'nin sağlam bir hedef sunmaya istekli olmamasına rağmen artan talep ve daha az arzın birleşimi nedeniyle daha yüksek fiyatlar görebileceğini söyledi.

Analist, hem kurumlardan hem de alternatif yatırım arayan perakende yatırımcılardan gelen talebin, EIP-1559 nedeniyle “arz daralması ve dolaşıma giren yeni eth'nin yavaşlaması” ile birleştiğinde ETH için “potansiyel bir fiyat artışına” yol açabileceğini söyledi.

Mevcut ETH arzının daha fazlasının artık staking sözleşmelerine kilitlendiğini de sözlerine ekledi. Analist, bunun merkezi olmayan finans (DeFı) uygulamalarında zaten kilitli olan arzın yanı sıra borsalarda azalan ETH arzına ek olarak geldiğini açıkladı.

Daha spesifik bir hedef sunmaya cesaret edenler arasında, Cleanspark'ın Bernardo Schucman'ı, Defı'deki büyümenin ve daha fazla tokenizasyona yönelik genel bir eğilimin varlığı 2022'de yeni zirvelere taşıyacağını öngördü.

Schucman, ETH 'nin “ekosistemde yakalanmakta olan çok sayıda yeni DeFi ve tokenizasyon projesi nedeniyle 20 bin ABD dolarına doğru ilerleyeceğini” söyledi.

Son olarak, Bloomberg'in Kıdemli Emtia Stratejisti Mike Mcglone'un da ETH için oldukça belirsiz bir öngörüsü var ve Kasım ayında yayınlanan bir kripto piyasası raporunda, belirtilmemiş bir zaman diliminde de olsa “5,000 USD civarında destekle 4,000 USD için yolda göründüğünü” söyledi.

Geçen ayki tahmin, Eylül ayındaki kripto görünümündeki analistin yükseliş yorumlarını takip ederek eth'nin “azalan arz” ve artan talep arasında "çekiş kazandığını" söyledi.

Yukarıda okumuş olduğunuz makale bir dizi çevrimiçi kaynaktan derlenmiş olup herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.

 

0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış...

YORUM BIRAKIN